Szeged-Újszegedi Református Egyházközség

Kik vagyunk?
Térképvázlat

 

Adományok

Gyülekezetünkben szokásos havi kiadásokat (rezsi, lelkipásztor és gyülekezeti munkás bére, gyülekezeti alkalmak egyéb költségei) a gyülekezeti tagok adományaiból fizetjük. A Magyar Állam vagy más egyházi szervezet a gyülekezeti élet ezen költségeit nem támogatja.

A gyülekezeti élet szükségletein túl külön meghirdetett célokra is gyűjtünk adományokat, mint pl. beruházások vagy szociális célok. Adományokat a következő módokon fogadunk:

Banki átutalás

Eseti adományokat vagy rendszeres befizetéseket fogadunk a bankszámlaszámunkra teljesített banki átutalással:

CIB Bank 10700062-47477405-51100005
Újszegedi Református Egyház
A közleményben adjuk meg a befizetés célját, pl.: "egyházfenntartói járulék" vagy céladomány megnevezése.

Befizetés pénztárba

Istentiszteletek után a pénztárunkban készpénzben fogadunk adományokat, melyről nyugtát adunk.

Persely

A templomtérben elhelyezett perselyeket minden istentisztelet után legalább két presbiter nyitja fel és a perselykönyvben jegyzőkönyvezve a pénztárba kerül a tartalmuk.

Egyházfenntartói járulék

Az egyháztagság feltétele nevesített egyházfenntartói járulék fizetése. Aki az egyik év végéig rendezi az egyházfennttartói járulék befizetését, azt - ha az egyéb feltételek is fennálnak - a következő évben felvesszük a gyülekezeti névjegyzékba, mely a gyülekezti választójogot biztosítja. A gyülekezeti névjegyzéket minden év elején újra és újra elkészítjük, tehát a befizetés elmaradásával arról automatikusan lekerülünk!

Az egyházfenntartói járulék legkisebb törvényi mértéke a jövedelem 1%-a, de gyülekezetünkben, méltányossági okokból csak havi 300 forint. Javaslatunk viszont a jövedelem tizede, melyet célszerű havonta fizetni.

Befizetése istentisztelet után a gyülekezeti pénztárosnál lehetséges, aki erről minden esetben névre szóló pénztárbevételi bizonylatot ad. A járulék befizetésének másik módja a banki átutalás a fenti számlaszámra.

Mint közhasznú szervezet, az egyházfennttartói járulék befizetéséről jelenleg módunkban áll jövedeleadó kedvezményre jogosító igazolást kiadni. Ha eddig még nem kaptuk meg az adószámot, akkor az igazolást az adószám megadásával és a pontos lakcím közlésével kell kérni. Az igazolást minden évről a rákövetkező év január 31-ig áll módunkban kiállítani.

Alapítvány

Gyülekezetünk mellett működik az Újszegedi Isten Kezében Alapítvány, mely közhasznú. Tájékoztatója itt olvasható.

A felajánláson túli adományokat, külső támogatóink és cégek adományait szintén fogadjuk a közhasznú alapítványon keresztül.

Elérhetőségeink

Cím: 6726 Szeged, Szent-Györgyi Albert utca 6-8.
Telefon: (62) 430-807
E-mail: ujszeged@ref.hu
www.ujszeged.ref.hu


Együtt Jézus Krisztus dicsőségéért.
Hívunk, befogadunk, tanítunk.

Észrevételeivel és kérdéseivel forduljon hozzánk! © 2002-2014 Szeged-Újszegedi Református Egyházközség